Blokfluitgroep

Voordat iemand een instrument wil leren bespelen is het wenselijk dat men leert noten en ritme te lezen. Muziekvereniging Concordia Tholen kiest er voor om beginners hiermee te laten kennismaken middels een blokfluitcursus. Aangezien de blokfluit een instrument is waar men gemakkelijk geluid uit kan krijgen zijn de eerste stappen snel gezet.

Tijdens de individuele en groepslessen leren de muzikanten al spelenderwijs muziek maken. Na enkele weken kunnen er al korte liedjes gespeeld worden. Aan het einde van de twee lesboeken maken de leerlingen een toets. Dat klinkt moeilijk, maar na enkele maanden weten de leerlingen al best veel over bijvoorbeeld de notenbalk, de g-sleutel, notennamen, ritme, maatsoorten, herhalingen en bindingsbogen.

De Blokfluitgroep heeft o.a. een aandeel bij het jaarconcert van Concordia Tholen en bij het Sinterklaasconcert.

De beginnende blokfluiter is ongeveer 7 jaar (moet kunnen lezen). Meestal wordt gedurende 2 jaar blokfluitles gevolgd en wordt vervolgens de overstap gemaakt naar een harmonie-instrument. Afhankelijk van de vorderingen kan deze periode aangepast worden.

De lessen worden gegeven in 't MuziekLokaal aan de Zoekweg te Tholen. Lestijden zijn zeer wisselend en worden door verschillende blokfluitdocenten gegeven.

Contactpersoon: Annique ten Voorden
blokfluit@concordia-tholen.nl

Agenda