Klein orkest

Het Klein Orkest is de kweekvijver voor het harmonieorkest van de vereniging. Het doel is dan ook de jonge muzikant, soms ook oudere, op te leiden om mee te kunnen musiceren in het harmonieorkest.

Voor dat de muzikant mee mag spelen met het jeugdorkest moet hij of zij het A diploma hebben behaald. De opleiding duurt in eerste instantie 3 jaar waarna de leerling examen doet voor het A diploma. Voor de muzikant betekent het overgaan naar het Klein Orkest niet het einde van de opleiding. Naast het A diploma zijn er ook nog het B, C en D diploma te behalen.

Het Klein Orkest heeft een aandeel in het jaarlijkse ConcordiaConcert en is "het" orkest bij het Sinterklaasconcert. Verder zijn er ook uitwisselingen met andere Jeugdorkesten en wordt het regelmatig betrokken bij andere concerten van het Harmonieorkest. Ook lopen leden van het Klein Orkest mee met de rondgangen voor Koninginnedag, Sinterklaasintocht en de Lampionoptocht. Er zijn regelmatig bijzondere activiteiten zoals het spelen in de Efteling of een play-backshow.

De huidige bezetting kunt u vinden door hier te klikken.

Het jeugdorkest repeteert iedere vrijdagavond van 18:45 tot 19:45 uur in de gymzaal aan de Zoekweg te Tholen. Het jeugdorkest staat onder leiding van dirigent Jurgen Dijksma.

Contactpersoon: Marret Baaij
kleinorkest@concordia-tholen.nl