Kindermuziek

Bij Koninklijke Muziek Vereniging Concordia Tholen kan uw kind al op jonge leeftijd kennismaken met muziek. Er zijn drie verschillende groepen voor de jonge muzikanten: Dreumesmuziek is bedoeld voor kindjes van 1 jaar oud en komen samen met papa,mama,opa of oma. Peutermuziek is bedoeld voor kindjes van 2 & 3 jaar oud en komen ook samen met papa, mama, opa of oma. Kleutermuziek is bedoeld voor kinderen van 4 en 5 jaar oud en komen zonder begeleiding.

Naast dat het ontzettend leuk is om muziek te maken, kan muziek ook een ondersteuning zijn in het ontwikkelingsproces van jonge kinderen. Bekend is dat luisteren naar en het maken van muziek het concentratievermogen vergroot, de motoriek stimuleert en helpt bij het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden.

Tijdens de groepslessen leren de jonge muzikanten (en hun begeleiders) spelenderwijs nieuwe liedjes, komen de kinderen in aanraking met verschillende instrumenten zoals slagwerkinstrumentjes en blaasinstrumenten en wordt er samen op vrolijke muziek bewogen. De kinderen krijgen de kans om samen in een groep te zingen en muziek te maken. Elke muziekgroep bestaat uit maximaal 10 kinderen en wordt aangeboden in een blok van 6 lessen, een muziekles duurt drie kwartier.

Momenteel is nog niet bekend wanneer de lessen weer starten.

De groepslessen worden gegeven op zaterdagmorgen 't MuziekLokaal van Concordia aan de Zoekweg 1 te Tholen door Berdi Geluk.

 

Contactpersoon: Berdi Geluk
kindermuziek@concordia-tholen.nl

Agenda