Benefietconcert ROOTS met Ties Mellema, Martin Fondse en Maurits Fondse

ROOTS als ode aan Tholen

Drie in Tholen opgegroeide muzikanten die nationaal en internationaal naam hebben gemaakt, gaan zaterdag 25 mei weer terug naar hun roots. Ties Mellema, Maurits Fondse en Martin Fondse geven overdag workshops en treden tijdens het avondconcert individueel of samen op. Waar mogelijk met muzikale ondersteuning door de Koninklijke Harmonie Concordia en muzikanten van alle Thoolse muziekverenigingen. Vanaf 20 uur verzorgen ze een bijzonder concert in de sporthal van de Meulvliet te Tholen. Bijzonder vanwege de unieke samenwerking, de unieke insteek - een ode aan Tholen - en bijzonder omdat aan het concert een goed doel is gekoppeld, namelijk het financieel ondersteunen van het realiseren van een vakantiewoning die door Stichting Stavoord6 gebouwd wordt. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.stavoord6.nl of per 1 mei via de vijf verkooppunten in de gemeente Tholen.

De drie heren hebben goede herinneringen aan hun jeugdtijd in Tholen, daar liggen hun wortels. Om die reden heeft dit muzikaal project ook de naam ROOTS gekregen. De beroepsmusici staan op grote concertpodia, hebben fameuze muziekprijzen gewonnen en met bekende Nederlanders samengewerkt, zoals Freek de Jonge, Eric Vloeimans en Hans Dulfer. Tijdens het concert kijken ze terug op hun jeugdtijd en hun beleving van Tholen anno 2019. Wie niet in de gelegenheid is om het concert bij te wonen kan eventueel de openbare repetitie van vrijdag 24 mei bezoeken. Deze wordt gehouden in ’t MuziekLokaal van Concordia aan de Zoekweg 1. Tussen 20 en 22 uur gaan de drie muzikanten aan de slag met het harmonieorkest.

Workshops

Voorafgaande aan het benefietconcert worden een tweetal workshops georganiseerd die primair bedoeld zijn om kennis te delen met Thoolse muzikanten. Op zaterdagmorgen wordt dan ook in Kunstkamer Holland Huis te Scherpenisse een saxofoonworkshop georganiseerd door Ties Mellema en Concordia dirigent Marcel Hartendorp. Er is plaats voor 30 saxofonisten, waarbij in eerste instantie de muzikanten van de vijf Thoolse verenigingen voorrang krijgen bij het boeken van toegangsbewijs. Tussen 10 en 13 uur krijgen de deelnemers heel veel interessante informatie te horen. Het is ook mogelijk om deze workshop als toehoorder bij te wonen. Van 14 uur tot 16.30 uur vindt er in de grote zaal van de Meulvliet te Tholen de workshop improvisatie plaats die gegeven wordt door Martin Fondse. Voor beide workshops geldt een deelnameprijs van € 15 en dat is inclusief toegang tot het avondconcert. Vanuit beide workshops wordt er een lijntje gelegd naar het avondprogramma en mogen alle workshopdeelnemers meedoen aan dit bijzondere concert.

Goede doel

Het concert wat zaterdagavond om 20 uur begint heeft een benefietkarakter. Dit heeft alles te maken met de ziekte van Hodgkin - een vorm van lymfeklierkanker - die bij Ties Mellema werd geconstateerd in 2015 en wat na een intensieve behandeling weer de kop opstak in 2017. Gelukkig is hij nu weer genezen verklaard en is hij volop bezig met zijn revalidatie. Het heeft Ties geïnspireerd om de netto-opbrengst van de workshops en het concert te doneren aan een lokaal goed doel. De keuze is gevallen op Stichting Stavoord6 die op Chaletparc de Krabbenkreek in Sint-Annaland een woning willen realiseren voor mensen met een slechte levensverwachting. Ties is dankbaar op deze manier iets te kunnen doen aan de gevreesde ziekte.

Niet alleen muzikaal, maar ook organisatorisch is er een uniek samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties en inwoners van Tholen. Kaarten kunnen digitaal worden gekocht via www.stavoord6.nl of via de vijf verkooppunten in de gemeente Tholen, te weten: de SPAR supermarkt van Oud-Vossemeer, Sint-Maartensdijk en Sint Philipsland, Cadeaushop Sint-Annaland en Hage Textiel in Tholen-stad.

Het aantal toegangskaarten is gelimiteerd en kosten in de voorverkoop € 10 en aan de zaal € 12,50, mits nog voorradig. Ten bate van het goede doel worden er nog een verloting georganiseerd tijdens deze avond.

Details:

Locatie:
Meulvliet, Tholen
Datum:
25 Mei 2019
Aanvang:
20:00 u.
Deelnemende onderdelen:
Harmonieorkest

Agenda