Barry van Bavel

Barry van BavelBarry is vanaf zijn 8ste jaar begonnen met slagwerk o.a. bij Concordia Tholen en later ook bij Harmonie Kolpings Zonen in Bergen op Zoom. In 1991 vervulde hij zijn dienstplicht bij het Fanfare korps der Genie wat toen in Vught gelegerd zat. Zijn muzikale loopbaan begon toen hij in 1997 werd aangenomen bij het "Trompetterkorps Bereden Wapens", één van de beroeps orkesten van de koninklijke landmacht. Na de reorganisatie die in 2005 plaats vond is Barry overgeplaatst naar de "Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers" wat onderdeel uitmaakt van de "Koninklijke militaire Kapel Johan Willem Friso".

Vanaf 2001 is Barry begonnen als docent en dirigent van de toenmalige tamboergroep van Concordia. Omdat het lesgeven een nogal behoorlijke drukte ging aannemen, werd Marco Brok benaderd om les te gaan geven. De groep werd omgevormd van bijna niets tot waar het nu voor staat; Jong, dynamisch en vooral breed inzetbaar!

Verder werkt Barry ook als (inval) Docent voor beginnende en gevorderde slagwerk leerlingen van Slagwerkschool "Brok", voor Concordia Tholen. Ook speelt hij nog regelmatig met Marco Brok en Sente Mol in verschillende workshops en openingen voor verschillende bedrijven en scholen. Hiernaast heeft hij met verschillende beroepsmatige ensembles en bekende artiesten mogen optreden.

Aldus Barry; "Ik heb de mooiste en meest gevarieerde baan van mijn leven. Onder andere deze slagwerkgroep maakt dit voor mij mogelijk. Elk optreden die we doen, geniet ik van de kwaliteit die deze jonge en oudere mensen in zich hebben en elke repetitie weet ik dat iedereen in gedachte nóg beter wil en kan! Als je zo'n mentaliteit bereikt en kunt vasthouden, kunnen er ieder jaar steeds mooiere dingen gebeuren."