Percussivity

Percussivity is de concertslagwerkgroep van Concordia Tholen die onder leiding staat van Barry van Bavel.
De groep wordt gevormd door een aantal vaste leden van hele diverse leeftijden. De slagwerkgroep is letterlijk een club voor jong en oud, beginnend en meer ervaren slagwerkers.

Het is een groep die zich toelegt op het bespelen van zowel ritmische als melodische slagwerkinstrumenten.
Niet alleen drumbandmuziek en loopmarsen maar juist ook diverse muziek stijlen als samba, pop, rock en klassieke werken worden gespeeld.

Tijdens speciale gelegenheden als Koninginnedag, Dodenherdenking, Sinterklaas of met een andere rondgang treedt de groep op als tamboerkorps en ondersteunen ze het lopende harmonieorkest met de traditionele loopmarsen.

Daarnaast kan Percussivity hele diverse optredens verzorgen waarin een heel divers aanbod van slagwerkmuziek gepresenteerd kan worden.

Bij slagwerkmuziek is de visuele presentatie ook heel belangrijk. Het oog wil immers ook wat. Daarom zoekt Percussivity graag naar nieuwe manieren om een publiek enthousiast te maken en een wervelend slagwerkoptreden te geven. Dit hebben we bijvoorbeeld gedaan met de Boom Wackers – optredens met vlammende drumstokken en zelfs olie vaten worden gebruikt.

Bekijk onze video’s op Youtube bijvoorbeeld eens:

- Grande opening 1
- Grande opening 2
- Boomwhackers

Percussivity kan altijd nieuwe leden gebruiken. Jong of oud, beginnend of ervaren, het maakt niet uit!
Ben je al slagwerker, heb je ergens anders gespeeld of heb je juist vroeger gespeeld en wil je weer opnieuw starten, kom dan eens langs bij onze repetities of neem contact met ons op.

Elke woensdagavond wordt er onder leiding van Barry gerepeteerd. Hierbij is altijd iedereen van harte welkom om te komen kijken en luisteren.

Graag tot ziens op een van onze optredens.

Contactpersoon: Jantine Pollie-van de Velde

Agenda