Jonge kinderen kennis laten...

Maandag, 31 Oktober 2016

Donderdag 10 november beginnen de muzieklessen voor dreumesen en peuters. Bij Koninklijke Harmonie Vereniging Concordia Tholen kan uw kind al op jonge leeftijd kennismaken met muziek.

Er zijn twee verschillende, namelijk dreumesmuziek en peutermuziek. Dreumesmuziek is voor kindjes van 1 jaar oud en zij komen samen met papa, mama, opa of oma van 10.15-11.00u. Peutermuziek is voor kindjes van 2 en 3 jaar oud en ook zij komen samen met papa, mama, opa of oma van 11.15-12.00u.

Naast dat het ontzettend leuk is om muziek te maken, kan muziek ook een ondersteuning zijn in het ontwikkelingsproces van jonge kinderen. Bekend is dat luisteren naar en het maken van muziek het concentratievermogen vergroot, de motoriek stimuleert en helpt bij het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden. Tijdens de groepslessen leren de jonge muzikanten (en hun begeleiders) in een klein groepje spelenderwijs nieuwe liedjes, komen de kinderen in aanraking met verschillende instrumenten zoals slagwerkinstrumentjes en blaasinstrumenten en wordt er samen op vrolijke muziek bewogen.

De kinderen krijgen de kans om samen in een groep te zingen en muziek te maken. De cursus bestaat uit een blok van 6 lessen en een muziekles duurt drie kwartier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Berdi Pekelsma: kindermuziek@concordia-tholen.nl.

Nieuwsarchief

Agenda