Sjors Creatief - Vervolg

Vrijdag, 20 Maart 2015

Wat is Sjors Creatief?SjorsCreatief_Trombone
Sjors Creatief is een nieuw project dat de gemeente Tholen is gestart om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met verschillende culturele activiteiten in hun woonplaats/gemeente. Het project loopt van eind oktober 2014 tot aan de zomervakantie in 2015. Op alle basisscholen in (de gemeente) Tholen worden Sjors Creatief-boekjes verspreid onder de leerlingen. In het boekje staan activiteiten van verschillende verenigingen en organisaties. De basisschoolleerlingen kunnen zich voor deze activiteiten inschrijven en door de activiteiten bij te wonen kunnen zij kennis maken met alles wat Tholen op cultureel gebied te bieden heeft.

Eén van de activiteiten die in het boekje staat is 'Speel in het orkest'. Dit is dé muzikale activiteit, georganiseerd door Concordia.

Wat kun je verwachten?
Concordia organiseert de komende maanden 4 maal een workshop 'Speel in het orkest'. Tijdens deze workshop is alles gericht op het maken van muziek. Hoe kan het ook anders, Concordia is dé plek in Tholen waar muziek maken het belangrijkste doel is. Het eerste gedeelte van de workshop bestaat uit het aanleren van enkele basistonen. Je leert zodoende eerst in de basis op het instrument te spelen en ook daadwerkelijk geluid uit het instrument te krijgen. Van blokfluit tot klarinet, van dwarsfluit tot slagwerk.

In het tweede gedeelte van de workshop ga je samen spelen in een van de opleidingsorkesten van Concordia. Samen met de muzikanten uit dit orkest ga je leuke liedjes aanleren en ook samen spelen. Het zou zo maar kunnen dat je samen gaat spelen met iemand die al een instrument speelt en bij jou in de klas zit! Hoe leuk is dat?! Samen muziek maken is ontzettend gaaf en veel leuker dan helemaal in je eentje. Heb je dus altijd al wel eens een muziekinstrument willen spelen of lijkt het je leuk om hier eens mee kennis te maken? Kom dan op (een van) onderstaande data de workshop 'Speel in het orkest' volgen bij Concordia.

Voor wie?
Zit jij in groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7 of groep 8, dan ben je van harte welkom om bij Concordia de workshop te komen volgen.

Wanneer?

  • Vrijdag 10 april 2015 16.30 - 18.00 uur
  • Vrijdag 5 juni 2015 16.30 - 18.00 uur

Kun je nu niet op een van bovenstaande data, maar ben je toch geïnteresseerd in het bespelen van een muziekinstrument? Of ben je na het volgen van de workshop juist zo enthousiast en wil je niets liever dan muziek maken? Kom dan een proefles volgen bij Concordia! Hiervoor kun je contact opnemen via de mail, werving@concordia-tholen.nl, of telefonisch (tel.nr. 06-57579977).

(aan deze activiteit zijn géén kosten verbonden)

 

Nieuwsarchief

Agenda