Zo’n 400 bezoekers genoten van...

Zaterdag, 05 December 2015

Afgelopen zaterdag 5 december vonden Sinterklaas en zijn Pieten tijd om het Sinterklaasconcert van KMV Concordia Tholen te bezoeken. Dit keer werd het Atrium van het Gemeentehuis omgetoverd tot een feestelijke hal vol met cadeautjes, Pieten en verkleedde kinderen.

Samen met de opleidingsorkesten van Concordia konden de aanwezige kinderen en ouders de stembanden opwarmen door het zingen van diverse Sinterklaasliederen. Sint en zijn Pieten zullen het gezang buiten gehoord hebben en kwamen even na 3 uur het Gemeentehuis binnen.
De 5 jongens die via Sjors Creatief een instrument zijn gaan bespelen werden deze middag extra in het zonnetjes gezet. In 3 repetities hebben zij het spelen van een instrument verkend en zo konden zij speciaal voor de Sint hun eerste concert geven.
Samen met de Samenspelgroep van Concordia speelden zij Carnaval Festival. Hierna was het de beurt aan het Klein Orkest en zij begeleidden de 1e jaars leerlingen bij een aantal vrolijke noten.

De Presentatiepiet presenteerde de middag en riep de Muziekpieten erbij. De Muziekpieten hadden een muzikale opdracht achtergelaten in het repetitielokaal van Concordia. De Sjors Creatief deelnemers mochten samen met de Muziekpieten een ritme klappen. Dit ging de Muziekpieten maar ook de Sjors Creatief deelnemers zeer goed af.

Het Klein Orkest vervolgde de middag met het spelen van The Italian Western, bekend in het gehoor liggende muziek van Ennio Morricone. Hierna werden de prijzen van de Kleurwedstrijd bekend gemaakt, waarna de Sint zijn weg diende te vervolgen op deze drukke 5 december.

Door een massaal meegezongen 'Dag Sinterklaas' werden de Sint en zijn Pieten uitgezwaaid door de ruim 100 aanwezige kinderen.

Foto's vindt u hier.

Nieuwsarchief

Agenda